Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Dining tuintafels: Hoe maak je van eten buiten een feest?

Dining tuintafels: Hoe maak je van eten buiten een feest?

Het is weer die tijd van het jaar: de zon schijnt, de vogels fluiten en je wilt niets liever dan buiten eten. Maar hoe maak je van eten in de tuin een echt feest? De juiste dining tuintafel en tuinmeubelen kunnen het verschil maken. In deze blog helpen we je om de perfecte dining tuintafel en bijpassende stoelen te kiezen, zodat je kunt genieten van heerlijke maaltijden op jouw terras.

Waarom een goede dining tuintafel belangrijk is

Heb je ooit geprobeerd om te eten aan een wiebelige tuintafel die te klein is voor alle borden en glazen? Niet echt gezellig, toch? Een goede dining tuintafel is de basis voor comfortabel en plezierig buiten eten. Met de juiste dining tuintafel en stoelen creëer je een uitnodigende plek waar iedereen graag plaatsneemt.

Welke stijl past bij jouw tuin?

Bij het kiezen van een dining tuintafel is het belangrijk om te bedenken welke stijl bij jouw tuin past. Heb je een moderne tuin met strakke lijnen, of juist een romantische, weelderige tuin vol bloemen? De stijl van je tuinmeubelen moet hierop aansluiten.

Ronde dining tuintafel

Een ronde tuintafel is perfect voor een intieme setting. Iedereen kan elkaar aankijken en het gesprek is altijd gezellig. Een ronde dining tuintafel past goed bij zowel moderne als klassieke tuinen. Denk bijvoorbeeld aan een elegante dining tuintafel rond van teakhout voor een klassieke look, of een strakke, moderne kunststof tuintafel voor een eigentijdse uitstraling.

Granieten dining tuintafel

Graniet is een duurzaam en luxe materiaal dat tegen een stootje kan. Een granieten dining tuintafel geeft een chique uitstraling aan je tuin en gaat jarenlang mee. Het enige nadeel? Je hebt wat spierballen nodig om hem te verplaatsen!

Polywood dining tuintafel

Polywood is een mix van kunststof en houtvezels. Het ziet eruit als hout, maar is veel onderhoudsvriendelijker. Een polywood dining tuintafel biedt het beste van twee werelden: de warme uitstraling van hout en de duurzaamheid van kunststof.

 

Welke materialen zijn geschikt voor jouw tuintafel?

De keuze van het materiaal voor je dining tuintafel is cruciaal. Het bepaalt niet alleen de uitstraling, maar ook hoe gemakkelijk je diningtafel te onderhouden is.

Kunststof: Kunststof dining tuintafels zijn licht, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in allerlei kleuren en stijlen. Ze zijn ideaal voor gezinnen met kinderen, omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn.

Aluminium: Aluminium is een populair materiaal voor tuinmeubels vanwege zijn lichtgewicht en duurzaamheid. Een aluminium dining tuintafel is roestvrij en kan het hele jaar buiten blijven staan. Het heeft een moderne uitstraling en past goed in strakke, eigentijdse tuinen.

Teakhout: Teakhout is een klassieker onder de tuinmeubelen. Het is weerbestendig en heeft een warme, natuurlijke uitstraling. Een teakhouten dining tuintafel wordt met de jaren alleen maar mooier, al moet je wel af en toe wat onderhoud plegen om de kleur te behouden.

Graniet: Zoals eerder genoemd, is graniet een robuust en elegant materiaal. Een granieten dining tuintafel is een investering die zichzelf terugbetaalt door zijn lange levensduur en luxe uitstraling.

 

Hoe kies je de juiste tuinstoelen?

Nu je weet welke dining tuintafel bij jou past, is het tijd om de juiste tuinstoelen te kiezen. Comfort is hierbij het sleutelwoord. Niemand wil tijdens een lange zomerse lunch op een harde, ongemakkelijke stoel zitten.

Tuinstoel van kunststof

Kunststof tuinstoelen zijn licht, betaalbaar en gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en kleuren, dus er is altijd wel een tuinstoel die bij jouw tuinset past.

Aluminium tuinstoel

Net als de tuintafels, zijn aluminium tuinstoelen licht en duurzaam. Ze hebben vaak een strak design en passen perfect bij een moderne tuin.

Teakhouten tuinstoel

Teakhouten tuinstoelen zijn stevig en hebben een tijdloze uitstraling. Ze zijn comfortabel en worden mooier naarmate ze langer buiten staan. Combineer ze met zachte kussens voor extra comfort.

 

Hoe maak je de perfecte tuinset?

Het samenstellen van de perfecte tuinset is een kwestie van combineren en afstemmen. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

Match de materialen: Zorg ervoor dat de materialen van je tuintafel en stoelen bij elkaar passen. Een polywood tuintafel gaat bijvoorbeeld goed samen met kunststof tuinstoelen.

Speel met kleuren: Je hoeft niet alles in dezelfde kleur te kiezen. Contrasterende kleuren kunnen juist een speels en stijlvol effect geven. Denk aan een zwarte aluminium tuintafel met witte kunststof stoelen.

Comfort is key: Kies voor stoelen met comfortabele zittingen en rugleuningen. Vergeet niet om tuinkussens toe te voegen voor extra comfort en een vleugje kleur.

Maak van je tuin een feestje

Nu je weet hoe je de perfecte tuintafel en tuinstoelen kiest, is het tijd om van je tuin een echte feestlocatie te maken. Hier zijn een paar extra tips om je tuinset helemaal af te maken:

Verlichting: Hang sfeervolle lampjes op of zet lantaarns neer om een warme en uitnodigende sfeer te creëren als de zon ondergaat.

Accessoires: Voeg planten, bloemen en decoratieve items toe om je tuin nog gezelliger te maken.

Schaduw: Zorg voor voldoende schaduw met een parasol of een pergola, zodat je ook op warme dagen comfortabel buiten kunt eten.

Met de juiste tuintafel, tuinstoelen en accessoires maak je van elke maaltijd in de tuin een feest. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar jouw perfecte tuinset en geniet van het buitenleven!

Delen

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *