Tuinmeubelspecialist sinds 1991
Laagste prijsgarantie
Levering binnen 5 dagen
Direct afhalen mogelijk
Vanaf €50,- gratis thuisbezorgd!
Achteraf of in termijnen betalen
Hoe houd je loungekussens fris en comfortabel?

Hoe houd je loungekussens fris en comfortabel?

Loungekussens zijn de onmisbare finishing touch voor elke buitenruimte. Ze bieden niet alleen comfort, maar dragen ook bij aan de stijl en sfeer van je tuin. Bij Gerrits Tuinmeubelen weten we hoe belangrijk het is om je loungekussens fris en comfortabel te houden, zodat je optimaal kunt genieten van je buitenmeubelen. In deze blog delen we onze beste tips en trucs om je loungekussens in topconditie te houden.

Reinig loungekussens regelmatig

Eén van de belangrijkste stappen om je loungekussens fris te houden, is regelmatige reiniging. Stof en vuil kunnen zich snel ophopen, vooral tijdens de zomermaanden wanneer je je tuinmeubelen intensief gebruikt:

Stofzuigen

Gebruik een zachte borstel of een stofzuiger met een zachte borstelkop om stof en vuil van de kussens te verwijderen. Dit voorkomt dat vuil zich diep in de stof nestelt, wat later moeilijker te verwijderen is.

Vlekken verwijderen

Tuinkussens hoef je niet met chemische middelen te behandelen. Gebruik ook geen hogedrukspuit om tuinkussens te reinigen. Bij de meeste kussens is afnemen met een vochtige doek voldoende om vuil te verwijderen. Bij hardnekkig vuil kan een beetje soda water of groene zeep helpen om het vuil los te weken. Dep de vlek voorzichtig met een zachte doek. Vermijd schrobben, omdat dit de stof kan beschadigen.

Dieptereiniging

Af en toe is het nodig om je loungekussens een grondige reiniging te geven. Als de hoezen afneembaar zijn, kun je deze in de wasmachine wassen volgens de instructies op het label. Gebruik een mild wasmiddel en vermijd bleekmiddelen, omdat deze de stof kunnen beschadigen.

Bescherming tegen weer en wind

Hoewel de meeste kussens ontworpen zijn om weerbestendig te zijn, is extra bescherming nooit een slecht idee.

Berg je tuinkussens op

Bij Gerrits Tuinmeubelen raden wij bij alle kussens aan om ze binnen op te bergen. Vooral bij de sierkussens en tuinkussens die niet waterafstotend zijn. Zijn de tuinkussens nat geregend? Leg ze dan eerst binnen te drogen, voordat je ze opruimt. Doe je dit niet, dan kan het gaan broeien en kan er schimmel ontstaan in de stof en/of vulling.

Kussentas

Een handige oplossing om tuinkussens op te bergen, is door ze te plaatsen in een speciaal ontworpen kussentas. Deze tassen zijn uitgerust met een actief luchtsysteem dat vochtige lucht uit de tas laat ontsnappen, waardoor schimmelvorming wordt voorkomen. Bovendien bieden ze bescherming tegen verkleuring door zonlicht.

Zorg voor beschutting

De zon kan met haar UV-stralen de kleuren van je kussens laten vervagen. Probeer daarom je tuinkussens in de schaduw te leggen als je ze niet gebruikt, of schaf een parasol aan om je kussens te beschermen. Als je de kussens niet nodig hebt, raden wij aan om ze op te bergen. Zijn de tuinkussens nat geregend? Leg ze dan eerst binnen te drogen, voordat je ze bijvoorbeeld in een kussentas of -kist opbergt. Doe je dit niet, dan kan het gaan broeien en kan er schimmel ontstaan in de stof en/of vulling.

Zo blijft jouw tuinkussen comfortabel

Na verloop van tijd kunnen loungekussens hun vorm en comfort verliezen. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat ze comfortabel blijven:

Fluffen en opschudden

Fluf en schud de kussens regelmatig op om hun vorm en veerkracht te behouden. Dit helpt ook om de vulling gelijkmatig te verdelen.

Vervang de vulling

Als de kussens slap en plat worden, overweeg dan om de vulling te vervangen. Dit kan de levensduur van je kussens verlengen en zorgen voor blijvend comfort.

Tuinkussens omdraaien

Draai de kussens regelmatig om. Dit voorkomt slijtage en voorkomt dat één kant platter wordt dan de andere. Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je loungekussens niet alleen fris en schoon blijven, maar ook comfortabel en stijlvol. Een goed onderhouden buitenruimte nodigt uit tot ontspanning en plezier, en je loungekussens spelen daarbij een cruciale rol. Geniet van je buitenruimte met het comfort van fris en goed verzorgde kussens!

Heb je toch nog vragen?

Het onderhouden van je loungekussens hoeft geen tijdrovende taak te zijn. Met de juiste zorg en aandacht kun je ervoor zorgen dat je kussens fris en comfortabel blijven, seizoen na seizoen. Door regelmatige reiniging en bescherming tegen weersinvloeden, kun je de levensduur van je loungekussens aanzienlijk verlengen.

Heb je nog vragen of wil je meer advies over het onderhouden van je tuinmeubelen? Bezoek dan: Het grote tuinkussen blog of kom langs in één van onze showrooms. Ons team staat klaar om je te helpen!

Delen

Related Posts

Laat een antwoord achter Annuleer antwoord

Uw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *